Act Svenska kyrkan

Storvreta barnloppis stödjer Act Svenska kyrkan genom att skänka allt ekonomiskt överskott från loppisarna till olika projekt inom fokusområdet jämställdhet och hälsa. Act Svenska kyrkan är Svenska kyrkans biståndsorganisation och de stödjer sammanlagt över 300 projekt i ett 40-tal länder världen över. Läs mer om arbetet på Act Svenska kyrkans webbplats.

Mentormammor ger stöd till andra mammor

Ett projekt som vi hos Storvreta barnloppis fastnat extra mycket för är Act Svenska kyrkans arbete med mentormammor i Sydafrika, Eswatini, Etiopien och Egypten.

En mentormamma är en mamma som har egen erfarenhet av att leva ett utsatt liv med barn i kåkstäderna. En mentormamma gör hembesök hos unga mammor med små barn och ger dem kunskap, hälsovård och självkänsla. De följer barnen upp till fem års ålder för att regelbundet väga, mäta och undersöka barnen. Målet med de regelbundna besöken är att barnen ska överleva och växa upp friska och trygga. Mentormammornas närvaro i utsatta samhällen kan rädda liv!

Mentormamma projektet är ett av många projekt som finns under fokusområdet Jämställdhet och hälsa.

En mentormamma mäter armen på ett litet barn. En ung mamma håller i det lilla barnet. Projektet är ett av Act Svenska kyrkans projekt.
Eswatini april 2019. Mentormamman Nelsiwe Mamba besöker en familj som består av mamma Bhekiwe Dube, 19 år, pappa Jacinto Matinbe, 20 år, och bebisen Sethu 3 veckor. Foto: Josefin Casteryd /Act Svenska kyrkan

Ge en gåva

Du kan stödja mentormamma projektet och andra projekt genom att swisha en gåva till 9001223. Fler sätt att ge gåvor hittar du via Act Svenska kyrkans webbplats.

Rulla till toppen