Om oss

Storvreta barnloppis arrangeras helt ideellt, en gång på våren och en gång på hösten varje år. Vi som är funktionärer på loppisen är en grupp föräldrar som vill underlätta för andra att hitta bra kläder och saker till sina barn, till låga priser. Det är också ett tillfälle att rensa barnens garderober och tjäna en slant genom att sälja sina saker vidare. Vi tycker att barnkläder håller för många barn och vill medverka till återbruk av barnartiklar.

Intresset har varit stort

Vår första loppis visade att det finns underlag för en lokal barnloppis mitt i Storvreta! Precis som vi trodde och hoppades, var intresset stort både för att sälja och köpa på den allra första loppisen i april 2014. Massor av fina kläder och saker lämnades in och vår uppskattning är att över hälften av alla saker såldes. Vi hade köpare i lokalen under hela öppettiden, vilket gladde oss mycket!

Vår andra loppis, i september 2014, var mycket välbesökt. Det var tidvis väldigt trångt i lokalen och kötiden till kassan blev lång. Tack till alla köpare som hade tålamodet med detta.

Tredje loppisen, i mars 2015, införde vi ett datorbaserat kassasystem, fick tillgång till ytterligare rum i Församlingsgården samt hade fler kassor öppna. Vi upplevde att det flöt på i kassan och att vi inte hade någon jobbig trängsel i lokalerna. Som vi uppfattade det var det en trevlig stund för köparna, som shoppade mycket i lugn och ro.

Från och med våren 2015 går allt ekonomiskt överskott till Svenska kyrkans projektet Mentormammor.

Efter vår fjärde loppis, september 2015, känner vi oss mycket nöjda och hoppas att alla köpare och säljare är det också. Omkring 5800 varor bytte ägare och över 400 betalande kunder i kassorna vilket vi tycker är fantastiskt.

I mars 2016 hade vi vår femte loppis. De flesta funktionärer är återkommande och vi har ordentlig rutin och struktur på allt. Även denna gång bytte närmare 5800 varor ägare och det var över 400 som betalade i våra kassor. Vi hörde enbart positiva kommentarer från våra besökare även om önskemålet om möjlighet till betalning med Swish är stort.

Från och med hösten 2016 kan vi erbjuda Swish som betalning i kassorna. Det uppskattas av både köpare och säljare.

Vi strävar efter att utveckla konceptet lite mer för varje gång. Har du några bra idéer till förbättringar så tveka inte att kontakta oss.

Se menyn ovan för mer information om att köpa och sälja på Storvreta barnloppis. Hör av dig via kontaktformuläret om du undrar något. Du kan också kommunicera med oss via vår Facebooksida Storvreta barnloppis.

Varma hälsningar,
Arbetsgruppen för Storvreta barnloppis