Sälja

För att sälja hos Storvreta barnloppis behöver du ha en säljkod. Ungefär en månad innan varje loppistillfälle öppnar vi intresseanmälan till säljkoderna. Storvreta barnloppis har plats för cirka 100 säljare (inklusive funktionärer) och koderna som ger säljplats är mycket populära. 

Hos Storvreta barnloppis står du inte själv och säljer utan lämnar in det du vill sälja dagen innan. Våra funktionärer ser sen till att dina varor packas upp och läggs ut i lokalerna utifrån storlek och kategori. Några timmar efter stängning är du välkommen att hämta ut eventuella osålda varor. Din förtjänst finns efter någon dag på ditt bankkonto.

Två Ikea-påsar per säljare

För att ge utrymme för fler säljare begränsar vi volymen av kläder/saker som säljare får lämna in. Som säljare får du lämna in två stora Ikea-kassar samt fem skrymmande föremål.

Du kan lämna in barnkläder upp till storlek 170 (xs/s), barnskor, leksaker, barnböcker, spel, filmer, CD-skivor, gravid- och amningskläder, spjälsängstillbehör, barnrumsinredning mm.

Exempel på skrymmande varor är cykel, barnvagn, bobbycar, spjälsäng, matstol, bilbarnstol, skidor, mindre barnmöbler.

Vid intresseanmälan väljer du om du främst kommer att sälja kläder i storlek 50-104 eller 110-170. Valet gör du för att vi enklare ska kunna planera för upplägget i lokalerna. Självklart får du lämna in lite kläder och varor i det andra storleksspannet också.

Stor blå kasse från Ikea.

Avgifter för att sälja

Det är du som säljare som prismärker det du ska sälja. En grundavgift på 50 kr per säljare, samt 20 % av försäljningssumman går till barnloppisens omkostnader. Det ekonomiska överskottet efter varje loppis skänker vi till Act Svenska kyrkan. Grundavgiften och provision drar Storvreta barnloppis av direkt från din personliga försäljningssumma. Förtjänsten sätts därefter in på det bankkonto som du anmält till oss innan loppisen.

Tänk på att antalet säljare är begränsat. Kan du av någon anledning inte lämna in saker till försäljning är det viktigt att du meddelar oss i tid så att någon annan kan få möjligheten istället.

Prismärkning och sortering

Prismärk dina varor med 5- eller 10-kr belopp, dvs 5 kr, 10 kr, 15 kr, 20 kr o.s.v.

Sortera efter storlek

Sortera kläder i mindre påsar i de stora påsarna enligt storlekskategorierna:
50/56, 62/68, 74/80, 86/92, 98/104, 110/116, 122/128, 134/140, 146/152, 158/164, 170(xs/s)

Sportkläder och sporttillbehör, badkläder, mössor och vantar sorter du separat. Dela upp dem smått (upp till 104) och stort (110 och uppåt).

Ytterkläder hänger funktionärerna upp på klädställningar i närheten av bord med liggande kläder i samma storlek. Ytterkläder är stora så du behöver inte trycka ner dem i de mindre påsarna med byxor, tröjor, klänningar etc. Lägg ytterkläder storlekssorterat och i närheten av de påsar med kläder som har samma storlek.

Dela upp över- och underdelar

Många köpare efterfrågar en uppdelning av över- och underdelar på borden. För att detta ska vara möjligt behöver vi din hjälp att i förväg sortera kläderna som du lämnar in. Det går bra att över- och underdelar inom samma storlek ligger i samma påse men lägg underdelar underst och överdelar överst i påsen.

Använd frystejp och kontrollera att märkningen sitter fast

Skriv den säljkod du fått tilldelad på en frystejp och ringa in koden. Skriv sen storlek och pris. Använd en penna som inte färgar av sig. Fäst tejpen väl synligt på plagget/saken. Kod och pris ska synas tydligt när plagget ligger vikt på ett bord. Testa så att din tejp fäster ordentligt på alla plagg. På regnkläder och skalkläder fäster tejpen oftast dåligt. Sätt därför tejpen runt t.ex. hängaren eller dragtappen. Tänk på att snöra ihop skor, sandaler, tvådelade set m.m. så att de inte kommer ifrån varandra.

Exempel på hur en vara ska märkas med säljkod, storlek och pris.

Skänka varor till Erikshjälpen

Du har möjlighet att skänka alla eller vissa varor till Erikshjälpen om de inte blir sålda. De varor som du vill skänka om de inte säljs märker du med ett väl synligt rött X på tejpen. Då sorterar vi bort dem efter loppisens stängning och de hämtas av Erikshjälpen.

Vill du skänka alla dina osålda varor till Erikshjälpen? Då behöver du inte rödkryssa utan bara meddela Storvreta barnloppis. Meddela det helst via mejl innan barnloppisen men det går också bra att meddela vid inlämningen.

Lämna in varor i bra skick

Varor som lämnas in till barnloppisen måste vara i fint begagnat skick. Allt måste vara helt och rent. Detta gäller även skor, många skor går bra att tvätta i tvättmaskinen innan. Granska dina varor ordentligt samtidigt som du prismärker dem.

Om det finns någon mindre defekt på en i övrigt fin vara ska detta framgå tydligt på prismärkningslappen så att köparen ser det. Noteringar kan till exempel vara ”Lite nopprig på magen”, ”Obs. sliten på höger knä”, ”Fothällan saknas”, ”Antydan till hål vid vänster mudd”, ”nött i vänster häl”. Då ger du köparen chans att avgöra om det är värt att köpa vara och hen slipper bli besviken vid hemkomst.

Storvreta barnloppis förbehåller oss rätten att sortera bort varor som vi bedömer vara i sämre skick och där kommentar om vad som är defekt saknas på prislappen.

Lämna in säsongsbetonade kläder, d.v.s. vår- och sommarkläder till loppisen på våren och höst- vinterkläder till loppisen på hösten. Vardagskläder, fleece-, regn- och skalkläder, cyklar mm är naturligtvis välkommet både vår och höst.

Tips för att enklare få dina varor sålda

 • Lämna endast in varor som är i bra skick. Granska ordentligt i samband med prismärkning.
 • Tvätta upp det som legat länge i förråd så känns de fräschare. 
 • Testa leksaker med batterier i så att de garanterat fungerar.
 • Kontrollera pussel- och spelaskar så att alla delar finns med. Skriv på ask att det är komplett.
 • Snöra ihop skor, sandaler, tvådelade set m.m. så att de hänger ihop ordentligt.
 • Mät innersulan på skor och stövlar och ange måttet i cm på prislappen.
 • Skölj/borsta bort smuts från skor och stövlar. Många skor tål att tvättas i tvättmaskin.
 • Skriv årsmodell på babyskydd och bilbarnstolar (du får ej sälja äldre än 5 år)
 • Skriv årtal och fakta om den barnvagn som du säljer. 

Utlämning av de varor som inte blir sålda

Några timmar efter loppisens stängning hämtar du ut de varor som inte blivit sålda. Du får då tillbaka två Ikea-påsar men vi kan inte garantera att det är samma påsar som du lämnade in dagen innan.

Vid utlämning kommer det finnas bord där vi lagt de varor som tappat märkningen. Det händer alltid med ett antal varor. Titta igenom dessa för att se om något tillhör dig.

Vid utlämningen har du möjlighet att titta igenom dina osålda varor och ta beslutet där om det finns varor kvar som du vill skänka till Erikshjälpen. Om du i förväg meddelat att du vill skänka alla dina osålda varor behöver du inte komma till utlämningstiden.

De varor som inte hämtats ut lördag klockan 20.00 och där inget meddelats oss lämnas till Erikshjälpen. 

Tider för inlämning och utlämning

Du lämnar in dina varor dagen innan barnloppisen. Hämtning av osålda varor görs några timmar efter loppisens stängning. Du lämnar in vid församlingshemmet på Ärentunavägen 3, Storvreta.

 • Inlämning: Fredag klockan 15.30-16.00 eller klockan 17.30-18.00
 • Utlämning: Lördag klockan 18.30-19.00

Det går bra att skicka ett ombud för att lämna in eller hämta ut dina varor. Om du skickar ett ombud så meddela oss detta i förväg. Det hjälper oss att bli säkra på att vi får in och lämnar ut rätt varor.

Utbetalning av din förtjänst

Vid loppisen betalar alla köpare sina varor med Swish i kassorna. Det går inte att med ett föreningsnummer att swisha ut förtjänsten till dig som säljare. Utbetalningen sker istället till ditt i förväg anmälda bankkonto. Beroende på vilken bank du har kan det dröja några bankdagar innan pengarna finns på ditt konto. Du kommer inom ett dygn erhålla ett mejl där det framgår hur många varor som du har sålt samt hur stor summa som sätts in på ditt bankkonto.

Det går bra att skänka hela eller delar av din försäljningssumma till Act Svenska kyrkan. Meddela Storvreta barnloppis hur du önskar göra så löser vi det.

Hjälp oss sprida evenemanget

Hjälp oss att sprida information om loppisen. Då ökar chansen att just dina varor blir sålda! Följ Storvreta barnloppis på Facebook och dela gärna inlägg och evenemang som läggs upp där.

Kontakta Storvreta barnloppis om du har några frågor.

Rulla till toppen