Köpa

Hos Storvreta barnloppis fyndar du barnkläder från nyfödd upp till storlek 170 (xs/s). Här hittar du som väntar barn kläder och tillbehör för graviditet och amning. Leksaksrummet är mycket populärt med spel, böcker, pussel, inredning till barnrummet, maskeradkläder mm.

På barnloppisen finner du även barnvagnar, matstolar, spjälsängar, cyklar, sportartiklar, skidor mm. Här handlar du hållbart, begagnat och billigt till dina barn. Ett återbruk som gynnar både plånbok och miljön!

Du handlar inte direkt från säljarna. Varorna från omkring 100 säljare är uppsorterade på bord och klädställningar utifrån storlek och kategori. Det gör det lätt för dig som köpare att hitta det som just du är intresserad av. Du väljer vad du vill köpa och betalar för allt i en gemensam kassa vid utgången. Du slipper prisdiskussioner och prutande!

Med hjälp av lokalritningen nedan kan du förbereda din shopping genom att ta reda på var det du är intresserad av finns. Glöm inte inköpslistan!

Karta över lokalen som visar var du hittar vilka storlekar och produkter.
Planera din shopping med hjälp av kartan. Vid bra väder placerar vi ytterkläder, cyklar och vagnar utomhus.

Förbered din shopping

 • Inventera förråden och barnens garderober. Passar fortfarande skor och ytterkläder? Behövs det en ny cykel, regnkläder, bilbarnstol, matstol eller vagn? Skriv en inköpslista.
 • Mät barnens fötter och skriv ner måttet på din inköpslistan. För att få plats att växa bör innermåttet vara 1,5-2 cm större än foten. Det gäller speciellt vinterskor där det kan behövas plats för en extra sula och tjockare strumpor för att hålla värmen.
 • Planera din shopping med hjälp av kartan ovan. Är ni fler som handlar så kan ni med fördel dela upp er. Går du till ytterkläderna, skorummet eller leksakerna först? Ta med inköpslistan!
 • Inspireras av bilder från tidigare loppisar. Bilderna tillsammans med kartan ger dig en bra uppfattning om upplägg och organisation.
 • Ordna gärna med barnvakt så att du får fynda i lugn och ro. Mindre barn brukar uppleva trängseln och värme som mycket jobbigt.
 • Leta fram riktigt stora shoppingpåsar, gärna de blå från Ikea. Vi kan lova att du kommer att göra massor av fynd.

Hos Storvreta barnloppis kostar 70% av varorna som säljs under 20 kr. Under en loppisdag byter omkring 9000 varor ägare.

På den stora loppisdagen

 • Ta med stora kassar att lägga varor. Vi lovar att du kommer fynda massor!
 • Betala med Swish (123 517 72 58). Skanna swishkoden vid kassorna så går betalningen snabbt och smidigt.
 • Vi tar inte betalkort utan hänvisar till Swish. Snabbkassan och en annan kassa tar emot kontanter. Vi kan inte garantera växel på större sedlar.
 • Av säkerhets- och utrymmesskäl är inga barnvagnar tillåtna i lokalerna. Bär ditt barn i sele/sjal eller se till att skaffa barnvakt och shoppa i lugn och ro.
 • Det blir snabbt fullt på parkeringen vid församlingsgården. Om du behöver ta bilen, tänk på att det finns flera andra ställen i närheten att parkera på, till exempel vid skolorna.
 • Det brukar vara varmt i lokalerna. Om möjligt så lämna gärna den tjocka jackan hemma eller i bilen.
Stor blå kasse från Ikea.
 • Det är riktigt trångt i lokalerna den första timmen. Om du vill undvika trängsel och köer ska du komma lite senare. Det finns fortfarande fina saker kvar och fynden kan dyka upp i botten av en klädhög. Loppisen har öppet 10.00 – 13.30 och den sista timmen brukar det vara lugnt i lokalerna och gott om plats runt borden.
Besök oss sista timmen om du vill undvika trängsel
 • Vissa varor har ett rött kryss på sig. Krysset innebär inget för dig som köpare. Ett rött kryss berättar att säljaren väljer att skänka varan till Erikshjälpen om den inte skulle bli såld.
 • Vi uppmanar alla säljare att endast lämna in varor som är i ett gott skick. Vad som anses vara ett gott skick kan variera mellan olika säljare. Du som köpare har ett ansvar att själv granska de varor som du köper. Storvreta barnloppis har ingen möjlighet att ta emot retur av varor i efter hand.
 • Utanför församlingsgården säljer Ärentuna församling varmkorv, kaffe och saft och popcorn.
 • Allt ekonomiskt överskott skänks till Act Svenska kyrkan.

Läs gärna vanliga frågor och svar eller kontakta oss om du undrar över något. Följ Storvreta barnloppis på Facebook för att inte missa kommande loppisar.

Rulla till toppen