Arkiv

Hur mycket kostar det att sälja på loppisen?

Som säljare betalar du en grundavgift på 50 kr. Därutöver dras 15 % av försäljningssumman som går till loppisens omkostnader. Den delen drar vi av direkt från din försäljningssumma innan förtjänsten sätts in på ditt i förväg angivna bankkonto. Det ekonomiska överskottet efter varje loppis skänks till Act Svenska kyrkan.

Hur gör jag om jag vill sälja på loppisen?

För att sälja på loppisen krävs det att du har en säljkod. Intresseanmälan för att få en säljkod släpps på registreringssidan ca 1 månad innan loppisen. Säljkoderna är mycket eftertraktade och tidigare har det varit först till kvarn. Våren 2022 övergick vi till att lotta ut säljkoderna bland alla dem som visat intresse. För att så många som möjligt ska få chansen att sälja tillåter vi endast en intresseanmälan per familj/hushåll. 

När sker inlämning av varor?

För att få lämna in och sälja krävs att du har registrerat dig och fått en säljkod innan. Inlämning sker dagen innan loppisen kl 15:30-16:00 eller 17:30-18:00.

Vem ansvarar för mina inlämnade varor?

Vi som jobbar med loppisen kan inte ansvara föra alla de varor som lämnas in. Vi hoppas verkligen att besökare inte är oärliga och flyttar prislappar eller tar med sig varor utan att betala. Det vi gör är att placera kassorna på ett sätt så att ingen ska kunna lämna loppisen utan att betala. Vi ser också till att vara tillräckligt många funktionärer för att kunna hålla så bra koll som möjligt under loppisens öppettider.

Vad händer om prismärkningen ramlar av från mina varor?

De saker som tappat prismärkningen kan vi inte sälja. Dessa varor samlas efter loppisen ihop på ett särskilt bord där du som säljare får ta en titt i samband med att du hämtar dina osålda varor. Tänk på att se till att skor hänger ihop parvis, gärna med en bit snöre, så att de inte kan komma loss från varandra. Ett bra sätt att prismärka ytterkläder är att sätta en prismärkt tejpbit runt ett snöre som fästs i dragkedjan.

Kan jag få min vinst utbetalad med Swish?

Nej tyvärr inte. Vi har föreningskonto och det tillåter inte utbetalning med Swish. I samband med registreringen kommer vi att be om ett kontonummer dit vi för över din vinst. Beroende på vilken bank du har kan det dröja några dagar innan pengarna syns på kontot.