Arkiv

Kan jag betala med Swish?

Ja vi älskar Swish. Detaljinformation för betalning med Swish finns framme vid kassan. Skanna med fördel anslagen QR-kod för sabb hantering.  Kontrollera noga att summa och swishnummer stämmer innan du godkänner betalningen. Efter loppisen har vi inga möjligheter att korrigera eventuella felaktigheter. 

Varför ska jag ha med mig egna kassar att lägga saker i?

Det är en fördel att du som köpare har med dig egna påsar/kassar eftersom du förhoppningsvis hittar mycket som du vill köpa. Du lägger allt du vill handla i din medhavda kasse under tiden du går runt på loppisen. När du är färdig går du till en av kassorna och betalar. Då plockar du ur dina varor, vi registrerar dina köp och så får du packa ner varorna igen efter att du betalat. Eftersom vi är privatpersoner som jobbar ideellt med loppisen, har vi inga stora mängder kassar att erbjuda köparna.

Varför har vissa varor röda kryss?

Hos oss innebär det röda krysset att säljaren valt att skänka varan till välgörenhet om den inte skulle bli såld. Erikshjälpen hämtar donerade varor och ser till att de hamnar där de gör bäst nytta. 

Vem tar ansvar för skicket på varorna?

Vi uppmanar alla säljare att bara lämna in saker i fint skick och att, om någon defekt finns på en i övrigt fin vara, skriva det tydligt på prismärkningslappen. Trots detta händer det att fläckiga plagg eller saker med hål i lämnas in. Vi har tyvärr ingen möjlighet att granska varje vara men det vi ser i dåligt skick plockar vi bort. Det blir trots allt till stor del upp till köparen att granska sakerna innan köp.

Varför sorterar ni inte kläderna mer på borden?

Ibland kommer det önskemål om att vi borde sortera på överdelar, underdelar, pyjamas, finkläder, flicka, pojke etc. Tidigare har vi inte gjort detta eftersom vi ansett att det finns en poäng att du som besökare ska kunna komma fram till ett bord och där ha chans att hitta alla typer av kläder på ett ställe. Dock är vi väldigt lyhörda för synpunkter och villiga att testa.

Från och med hösten 2022 testar vi därför att lägga överdelar och underdelar inom samma storlek antingen vid egna bord eller vid varsin ända av borden. Vi kommer att utvärdera detta för att se hur det tas emot.

Varför tillåts inte barnvagnar i lokalen?

Av såväl utrymmesskäl och utrymningsskäl tillåts inga barnvagnar i lokalen. Det finns gott om utrymme för parkering av barnvagn utanför lokalen. Nyttja gärna bärsele till små barn. Tänk på att det snabbt blir ganska trångt och varmt i lokalerna så fundera på om du har möjlighet att shoppa utan barn. 

Finns det parkering i anslutning till loppisen?

Det finns ett antal parkeringsplatser i anslutning till församlingshemmet. Tar dessa slut finns det fler platser i Storvreta centrum en kort promenad bort. Bor du i Storvreta, ta gärna en promenad eller cykeltur till loppisen.