Sälja

För att sälja på Storvreta barnloppis behöver du ha en säljkod. Ungefär en månad innan varje loppistillfälle släpper vi våra säljkoder här på hemsidan. Vi har plats för ca: 100 säljare och koderna som ger säljplats är mycket populära. 

Hos oss står du inte själv och säljer utan lämnar in det du vill sälja dagen innan. Våra funktionärer ser sen till att dina varor packas upp och sorteras rätt i lokalerna. Några timmar efter stängning är du välkommen att hämta ut eventuella osålda  varor.

För att ge utrymme för fler säljare begränsar vi volymen av kläder/saker. Varje säljare får lämna in motsvarande två stora Ikea-kassar samt fem skrymmande föremål. Du kan lämna in barnkläder upp till storlek 170 (xs/s), barnskor, leksaker, barnböcker, spel, filmer, CD, gravid- och amningskläder, spjälsängstillbehör mm. Även större saker som vagnar, cyklar, matstolar, mindre barnmöbler och bilbarnstolar tar vi emot.

Avgifter för att sälja

Det är du som säljare som prismärker det du ska sälja. En inlämningsavgift på 50 kr per säljare, samt 15 % av försäljningssumman går till loppisens omkostnader. Det ekonomiska överskottet efter varje loppis skänks till Act Svenska kyrkan. Provisionen på 15 % drar vi av direkt från din personliga försäljningssumma innan förtjänsten sätts in på ditt i förväg angivna bankkonto. 

Prismärkning och sortering

Prismärk dina varor med 5- eller 10-kr belopp, dvs 5 kr, 10 kr, 15 kr, 20 kr o.s.v.

Använd frystejp. Skriv säljkoden och ringa in den. Skriv storlek och pris. Fäst tejpen väl synligt på plagget/saken (den ska synas när plagget ligger vikt på ett bord). Testa så att din tejp fäster ordentligt på alla plagg. På regnkläder och skalkläder fäster tejpen oftast dåligt. Sätt därför tejpen runt t.ex hängaren eller dragtappen. Tänk på att snöra ihop skor, sandaler m.m. så att de hänger ihop

Sådant som du inte vill ha tillbaka om det inte blir sålt, märker du med ett väl synligt rött X på tejpen. Då sorterar vi bort det efter loppisens stängning och det hämtas upp av en välgörenhets organisation. Om du vill skänka ALLA dina osålda varor behöver du ej röd kryssa, enbart meddela det till oss, helst via mail innan inlämningen annars vid inlämningen.

Sortera kläder i mindre påsar i de stora påsarna enligt storlekskategorierna:
50/56, 62/68, 74/80, 86/92, 98/104, 110/116, 122/128, 134/140, 146/152, 158/164, 170(xs/s)
Sportkläder och sporttillbehör sorteras separat.

Tänk på att lämna in varor i gott skick

Lämna in säsongsbetonade kläder, d.v.s. vår- och sommarkläder till loppisen på våren och höst- vinterkläder till loppisen på hösten. Vardagskläder, fleece-, regn- och skalkläder, cyklar mm är naturligtvis välkommet både vår och höst.

Tänk på att lämna in sådant som du själv skulle vilja köpa och som är i fint skick, alltså helt och rent. Om det finns någon defekt på en i övrigt fin vara, skriv det tydligt på prismärkningslappen så att köparen ser det. Vi förbehåller oss rätten att sortera bort varor som vi bedömer vara i icke säljbart skick och där kommentar om vad som är defekt saknas på prislappen.

Tips för att enklare få dina varor sålda

  • Snöra ihop skor, sandaler, tvådelade set m.m. så att de hänger ihop ordentligt.
  • Mät innersulan på skor och stövlar och ange måttet i cm på prislappen.
  • Skölj/borsta bort smuts från skor och stövlar.
  • Skriv årsmodell på bilbarnstolar (ej äldre än 5 år), babyskydd (ej äldre än 5 år) och vagnar. 
  • Tvätta upp det som legat länge i förråd så känns de fräschare. 
  • Vi får in mycket kläder i storlekarna 50-92. De säljer bra men men konkurrensen för att få sina kläder sålda är större än i de stora storlekarna. Så om du väljer mellan att lämna in stora eller små storlekar sikta på de större.

Varor som inte blir sålda

För att underlätta vårt arbete i sorteringen av osålda varor efter loppisen ska du märka dina inlämnade påsar ordentligt. Märk kassarna med din säljkod skrivet med stor text på ett A4-papper. Tejpa eller häfta fast märklappen på kassens kortsida.

OBS! Vid utlämning av osålda varor kommer det finnas bord där vi lagt sådant som tappat märkningen (händer alltid med ett antal saker). Titta igenom dessa för att se om något tillhör dig. 

Meddela oss i förväg om du inte vill ha tillbaka dina osålda varor och/eller vill skänka din försäljningssumma till Act Svenska kyrkan. Om du anmält kontonummer och inte vill ha osålda varor tillbaka behöver du inte komma till utlämningstiden. Varor som ej hämtats ut innan lördag 19.00 och där inget meddelats kommer att skänkas till välgörenhet. 

Utbetalning av din förtjänst

Köparna kan betala med swish i kassorna men Storvreta barnloppis kan inte betala ut förtjänsten via swish eftersom föreningsnummer enbart ta emot pengar via swish. Utbetalningen sker istället till ditt i förväg anmälda bankkonto. Beroende på vilken bank du har kan det dröja några bankdagar innan pengarna syns på kontot.

Kontakta Storvreta barnloppis om du har några frågor.