Sälja

För att sälja på Storvreta barnloppis behöver du ha en säljkod. Ungefär en månad innan varje loppistillfälle släpper vi våra säljkoder här på webbplatsen. Vi har plats för ca: 100 säljare och koderna som ger säljplats är mycket populära. 

Hos oss står du inte själv och säljer utan lämnar in det du vill sälja dagen innan. Våra funktionärer ser sen till att dina varor packas upp och sorteras rätt i lokalerna. Några timmar efter stängning är du välkommen att hämta ut eventuella osålda varor. Din förtjänst finns efter någon dag på ditt bankkonto.

Två Ikea-påsar per säljare

För att ge utrymme för fler säljare begränsar vi volymen av kläder/saker som lämnas in. Som säljare får du lämna in två stora Ikea-kassar samt fem skrymmande föremål.

Du kan lämna in barnkläder upp till storlek 170 (xs/s), barnskor, leksaker, barnböcker, spel, filmer, CD-skivor, gravid- och amningskläder, spjälsängstillbehör, barnrumsinredning mm.

Vid intresseanmälan väljer du om du främst kommer att sälja kläder i storlek 50-92 eller 98-170. Detta för att vi enklare ska kunna planera för upplägget i lokalerna. Självklart får du lämna in lite kläder och varor i det andra storleksspannet också.

Exempel på skrymmande varor är cykel, barnvagn, bobbycar, spjälsäng, matstol, bilbarnstol, skidor, mindre barnmöbler.

Avgifter för att sälja

Det är du som säljare som prismärker det du ska sälja. En grundavgift på 50 kr per säljare, samt 15 % av försäljningssumman går till loppisens omkostnader. Det ekonomiska överskottet efter varje loppis skänks till Act Svenska kyrkan. Grundavgift och provision drar vi av direkt från din personliga försäljningssumma innan förtjänsten sätts in på ditt i förväg angivna bankkonto. 

Prismärkning och sortering

Prismärk dina varor med 5- eller 10-kr belopp, dvs 5 kr, 10 kr, 15 kr, 20 kr o.s.v.

Sortera efter storlek

Sortera kläder i mindre påsar i de stora påsarna enligt storlekskategorierna:
50/56, 62/68, 74/80, 86/92, 98/104, 110/116, 122/128, 134/140, 146/152, 158/164, 170(xs/s)

Sportkläder och sporttillbehör, badkläder, mössor och vantar sorteras separat och delas upp i smått (upp till 92) och stort (98 och uppåt).

Alla ytterkläder hängs upp på klädställningar i närheten av bord med liggande kläder i samma storlek. Ytterkläder är rätt stora så ni behöver inte trycka ner dem i de mindre påsarna med byxor, tröjor, klänningar etc. Men lägg dem gärna hyfsat storlekssorterat och om möjligt i närheten av de påsar med kläder som har samma storlek.

Dela upp över- och underdelar

Många köpare efterfrågar en uppdelning av över- och underdelar på borden. För att detta ska vara möjligt behöver vi hjälp från er säljare med att sortera kläderna som ni lämnar in. Det går bra att över- och underdelar inom samma storlek ligger i samma påse men lägg underdelar underst och överdelar överst.

Använd frystejp och kontrollera att märkningen sitter fast

Skriv den säljkod du fått tilldelad på en frystejp och ringa in koden. Skriv sen storlek och pris. Använd en penna som inte färgar av sig. Fäst tejpen väl synligt på plagget/saken. Kod och pris ska synas tydligt när plagget ligger vikt på ett bord. Testa så att din tejp fäster ordentligt på alla plagg. På regnkläder och skalkläder fäster tejpen oftast dåligt. Sätt därför tejpen runt t.ex. hängaren eller dragtappen. Tänk på att snöra ihop skor, sandaler, tvådelade set m.m. så att de hänger ihop ordentligt.

Vill du skänka varor som inte blir sålda?

De varor som du inte vill ha tillbaka om det inte blir sålda, märker du med ett väl synligt rött X på tejpen. Då sorterar vi bort dem efter loppisens stängning och de hämtas upp av Erikshjälpen. Om du vill skänka ALLA dina osålda varor behöver du ej rödkryssa, enbart meddela det till oss, helst via mejl innan inlämningen annars vid inlämningen.

Tips för att enklare få dina varor sålda

  • Lämna endast in varor som är i gott skick.
  • Snöra ihop skor, sandaler, tvådelade set m.m. så att de hänger ihop ordentligt.
  • Mät innersulan på skor och stövlar och ange måttet i cm på prislappen.
  • Skölj/borsta bort smuts från skor och stövlar.
  • Skriv årsmodell på bilbarnstolar (ej äldre än 5 år), babyskydd (ej äldre än 5 år) och vagnar. 
  • Tvätta upp det som legat länge i förråd så känns de fräschare. 

Lämna in varor i bra skick

Lämna in säsongsbetonade kläder, d.v.s. vår- och sommarkläder till loppisen på våren och höst- vinterkläder till loppisen på hösten. Vardagskläder, fleece-, regn- och skalkläder, cyklar mm är naturligtvis välkommet både vår och höst.

Tänk på att lämna in sådant som du själv skulle vilja köpa och som är i fint skick, alltså helt och rent. Om det finns någon liten defekt på en i övrigt fin vara, skriv det tydligt på prismärkningslappen så att köparen ser det. Vi förbehåller oss rätten att sortera bort varor som vi bedömer vara i icke säljbart skick och där kommentar om vad som är defekt saknas på prislappen.

Varor som inte blir sålda

Några timmar efter loppisens stängning hämtar du ut de varor som inte blivit sålda. Du får då tillbaka två ikea-påsar men vi kan inte garantera att det är samma påsar som du lämnade in dagen innan.

OBS! Vid utlämning av osålda varor kommer det finnas bord där vi lagt sådant som tappat märkningen. Det händer alltid med ett antal varor. Titta igenom dessa för att se om något tillhör dig.

Skänka till varor Erikshjälpen

Meddela oss i förväg om du vill skänka ALLA dina osålda varor till Erikshjälpen. Om du väljer att skänka alla varor behöver du inte komma till utlämningstiden.

Under utlämningstiden har du möjlighet att titta igenom dina osålda varor och ta beslutet där om det finns varor som du vill skänka vidare.

Alla de varor som ej hämtats ut innan lördag 20.00 och där inget meddelats kommer att skänkas till Erikshjälpen. 

Tider för inlämning och utlämning

Inlämning av varor sker på fredagen, dagen innan loppisen. Det finns då två inlämningstider att välja mellan. Fredag klockan 15:30-16:00 eller 17:30-18:00.

Det går bra att skicka ett ombud att lämna in eller hämta ut dina varor. Vill du använda ett ombud så meddela oss i förväg så att vi är säkra på att vi får in rätt varor samt lämnar ut rätt varor till rätt person.

Utlämningstiden på lördagen är mellan klockan 18:30 och 19:00.

Utbetalning av din förtjänst

Köparna betalar med Swish i kassorna men Storvreta barnloppis kan inte betala ut förtjänsten via Swish eftersom föreningsnummer enbart tar emot pengar via Swish. Utbetalningen sker istället till ditt i förväg anmälda bankkonto. Beroende på vilken bank du har kan det dröja några bankdagar innan pengarna syns på kontot.

Det går också bra att skänka hela eller delar av din försäljningssumma till Act Svenska kyrkan. Meddela oss hur du önskar göra så löser vi det.

Hjälp oss sprida evenemanget

Tänk på att antalet säljare är begränsat. Kan du av någon anledning inte lämna in saker till försäljning är det viktigt att du meddelar oss i tid så att någon annan kan få möjligheten istället.

Hjälp oss att sprida information om loppisen, så ökar chansen att just dina varor blir sålda!

Kontakta Storvreta barnloppis om du har några frågor.