Sälja

För att sälja på Storvreta barnloppis behöver du ha en säljkod. Ungefär en månad innan varje loppistillfälle släpper vi våra säljkoder här på hemsidan. Vi har plats för ca: 90 säljare och koderna brukar ta slut väldigt snabbt. 

Hos oss står du inte själv och säljer utan lämnar in det du vill sälja dagen innan. Våra funktionärer ser sen till att dina varor packas upp och sorteras rätt i lokalerna. Några timmar efter stängning är du välkommen att hämta ut din förtjänst och eventuella osålda  varor.

För att ge utrymme för fler säljare begränsar vi volymen av kläder/saker. Varje säljare får lämna in motsvarande två stora Ikea-kassar samt fem skrymmande föremål. Du kan lämna in barnkläder upp till storlek 170, barnskor, leksaker, barnböcker, spel, filmer, CD, gravid- och amningskläder, spjälsängstillbehör mm. Även större saker som vagnar, cyklar, mindre barnmöbler och bilbarnstolar tar vi emot.

Avgifter för att sälja

Det är du som säljare som prismärker det du ska sälja. En inlämningsavgift på 50 kr per säljare, samt 15 % av försäljningssumman går till loppisens omkostnader. Det ekonomiskta överskottet efter varje loppis skänks till Svenska kyrkans internationella arbete och deras  projektet med Mentormammor. Provisionen på 15 % drar vi av direkt från din personliga försäljningssumma, så om du exempelvis har sålt varor för 100 kr så kommer 85 kr att återbetalas till dig efter att loppisen stängt.

Prismärkning och sortering

Använd frystejp. Skriv säljkoden och ringa in den. Skriv storlek och pris. Fäst tejpen väl synligt på plagget/saken (den ska synas när plagget ligger vikt på ett bord). På regnkläder och skalkläder fäster tejpen oftast dåligt. Sätt därför tejpen runt t.ex hängaren eller dragtappen. Tänk på att snöra ihop skor, sandaler m.m. så att de hänger ihop.

s+ñljkod-300x133

Sådant som du inte vill ha tillbaka om det inte blir sålt, märker du med ett rött X på tejpen, så sorterar vi bort det efter loppisens stängning och skänker till välgörenhet. Önskar du skänka alla dina osålda varor till välgörenhet så går det bra att strunta i rödmarkeringen och meddela oss vid inlämningen att detta är ditt önskemål. 

Lämna in dina plagg så storlekssorterade som möjligt, gärna i mindre uppmärkta påsar, för att underlätta utplacering på borden och klädställningarna.

Prismärk gärna dina varor med 5- eller 10-kr belopp, dvs 5 kr, 10 kr, 15 kr, 20 kr o.s.v, för att underlätta ihopräknandet av pengar.

Tänk på att lämna in varor i gott skick

Lämna in säsongsbetonade kläder, d.v.s. höst- och vinterkläder till loppisen i oktober. Vardagskläder, fleece-, regn- och skalkläder, cyklar mm är naturligtvis välkommet både vår och höst.

Tänk på att lämna in sådant som du själv skulle vilja köpa och som är i fint skick, alltså helt och rent. Om det finns någon defekt på en i övrigt fin vara, skriv det på prismärkningslappen så att köparen ser det. Vi förbehåller oss rätten att sortera bort varor som vi bedömer vara i icke säljbart skick och där kommentar om vad som är defekt saknas på prislappen.

Varor som inte blir sålda

För att underlätta vårt arbete i sorteringen av osålda varor efter loppisen, märk de kassar du lämnar in med din säljkod skrivet med stor text på en A4-sida, fasttejpad/häftad på kassens kortsida. Så här:

  
m+ñrkning-kasse-604x270
 

Vid uthämtning får du de pengar du sålt för (minus 15 %) samt de osålda varor du vill ha tillbaka. Om du valt Swish vid registreringen så swishas pengarna till dig och du behöver bara hämta ut dina osålda varor (om du inte väljer att skänka dem till välgörenhet).