Sälja

För att sälja på Storvreta barnloppis behöver du ha en säljkod. Ungefär en månad innan varje loppistillfälle släpper vi våra säljkoder här på hemsidan. Vi har plats för ca: 95 säljare och koderna brukar ta slut väldigt snabbt. 

Hos oss står du inte själv och säljer utan lämnar in det du vill sälja dagen innan. Våra funktionärer ser sen till att dina varor packas upp och sorteras rätt i lokalerna. Några timmar efter stängning är du välkommen att hämta ut din förtjänst och eventuella osålda  varor.

För att ge utrymme för fler säljare begränsar vi volymen av kläder/saker. Varje säljare får lämna in motsvarande två stora Ikea-kassar samt fem skrymmande föremål. Du kan lämna in barnkläder upp till storlek 170, barnskor, leksaker, barnböcker, spel, filmer, CD, gravid- och amningskläder, spjälsängstillbehör mm. Även större saker som vagnar, cyklar, mindre barnmöbler och bilbarnstolar tar vi emot.

Avgifter för att sälja

Det är du som säljare som prismärker det du ska sälja. En inlämningsavgift på 50 kr per säljare, samt 15 % av försäljningssumman går till loppisens omkostnader. Det ekonomiska överskottet efter varje loppis skänks till Act Svenska kyrkan och deras  projektet med Mentormammor. Provisionen på 15 % drar vi av direkt från din personliga försäljningssumma innan förtjänsten sätts in på ditt i förväg angivna bankkonto. 

Prismärkning och sortering

Använd frystejp. Skriv säljkoden och ringa in den. Skriv storlek och pris. Fäst tejpen väl synligt på plagget/saken (den ska synas när plagget ligger vikt på ett bord). På regnkläder och skalkläder fäster tejpen oftast dåligt. Sätt därför tejpen runt t.ex hängaren eller dragtappen. Tänk på att snöra ihop skor, sandaler m.m. så att de hänger ihop.

Sådant som du inte vill ha tillbaka om det inte blir sålt, märker du med ett rött X på tejpen, så sorterar vi bort det efter loppisens stängning och skänker till välgörenhet. Önskar du skänka alla dina osålda varor till välgörenhet så går det bra att strunta i rödmarkeringen och meddela oss vid inlämningen att detta är ditt önskemål. 

Lämna in dina plagg så storlekssorterade som möjligt, gärna i mindre uppmärkta påsar, för att underlätta utplacering på borden och klädställningarna.

Prismärk dina varor med 5- eller 10-kr belopp, dvs 5 kr, 10 kr, 15 kr, 20 kr o.s.v.

Tänk på att lämna in varor i gott skick

Lämna in säsongsbetonade kläder, d.v.s. vår- och sommarkläder till loppisen på våren och höst- vinterkläder till loppisen på hösten. Vardagskläder, fleece-, regn- och skalkläder, cyklar mm är naturligtvis välkommet både vår och höst.

Tänk på att lämna in sådant som du själv skulle vilja köpa och som är i fint skick, alltså helt och rent. Om det finns någon defekt på en i övrigt fin vara, skriv det tydligt på prismärkningslappen så att köparen ser det. Vi förbehåller oss rätten att sortera bort varor som vi bedömer vara i icke säljbart skick och där kommentar om vad som är defekt saknas på prislappen.

Tips för att enklare få dina varor sålda

  • Snöra ihop skor, sandaler, tvådelade set m.m. så att de hänger ihop ordentligt.
  • Mät innersulan på skor och stövlar och ange måttet i cm på prislappen.
  • Skriv årsmodell på bilbarnstolar, babyskydd och vagnar. 
  • Tvätta upp det som legat länge i förråd så känns de fräschare. 
  • Vi får in mycket kläder i storlekarna 50-92. De säljer bra men men konkurrensen för att få sina kläder sålda är större än i de stora storlekarna. Så om du väljer mellan att lämna in stora eller små storlekar sikta på de större.

Varor som inte blir sålda

För att underlätta vårt arbete i sorteringen av osålda varor efter loppisen, märk de kassar du lämnar in med din säljkod skrivet med stor text på en A4-sida, fasttejpad/häftad på kassens kortsida. Så här:

OBS! Vid utlämning av osålda varor kommer det finnas bord där vi lagt sådant som tappat märkningen (händer alltid med ett antal saker). Titta gärna igenom dessa för att se om något tillhör dig. 

Om du inte vill ha tillbaka dina varor och/eller skänka din försäljningssumma till projekt Mentormammor, meddela oss detta så behöver du inte komma till utlämningen. Varor som ej hämtats ut innan lördag 19.00 och där inget meddelats kommer att skänkas till välgörenhet. 

Utbetalning av din förtjänst

Köparna kommer att kunna betala via Swish i kassorna men vi kan inte betala ut förtjänsten via Swish då föreningskonto inte tillåter detta. Utbetalningen sker istället till det bankkonto som du angett innan du fått din säljkod. Beroende på vilken bank du har kan det dröja några dagar innan pengarna syns på ditt konto.