Promenadloppis i Storvreta

Ett stort tack till alla säljare och köpare som gjort sommarens båda promenadloppisar möjliga och mycket uppskattade. Många varor har bytt ägare och gjort gott för både plånbok och miljö.

Storvreta barnloppis räknar med att även i fortsättningen kunna erbjuda promenadloppisar vid några tillfällen varje år.

Hur promenadloppisen fungerar

Promenadloppis innebär enskilda loppisar på garageuppfarter och innergårdar som genomförs samtidigt runt om i Storvreta. För köparna innebär detta en möjlighet att fynda vid flera loppisar på kort tid och samtidigt få lite motion och frisk luft. Huvudfokus under dagen är barnkläder och barnrelaterade saker men det är självklart tillåtet att sälja annat också.

Säljarna ansvarar själva för prissättning, skyltning/marknadsföring och att skicket på varorna är okej. Storvreta barnloppis tar inte ut några avgifter utan står endast för att samordna tiden för promenadloppisen samt presentera alla säljarna på en karttjänst. Kartan publiceras på denna sida och kommer även spridas i Storvretagruppen på Facebook på aktuell dag.

Storvreta barnloppis tar inget ansvar för efterlevnad av gällande restriktioner. Vi uppmanar både köpare och säljare att hålla avstånd och i övrigt följa Folkhälsomyndigheten, Region Uppsala och Uppsala kommuns rekommendationer.

Vid ordinarie barnloppis går huvuddelen av förtjänsten till Act Svenska kyrkan och deras projekt med att utbilda mentormammor i Etiopien, Sydafrika, Eswatini och Egypten. Vi uppmuntrar såväl säljare och köpare att donera en frivillig gåva till detta viktiga arbete. Det går även bra att swisha gåvan till 9001223 (märk gåvan med mentormamma).

80 loppisar deltog vid den stora promenadloppisen i augusti 2021.